Demà 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Com cada any, l’Ajuntament de Ripoll se suma al manifest conjunt de  la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, en el qual es renova el compromís en la lluita contra la violència masclista i es consensua un Manifest per reflexionar i donar visibilitat a la violència vers les dones.

Aquest any la campanya reforça els missatges adreçats als agressors. Així sota el lema “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” el focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes. Les violències masclistes són violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones. Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. La campanya interpel·la els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució.

El manifest d’enguany reivindica que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

En el Ple Municipal que se celebrarà avui 24 de novembre es farà lectura del manifest com a símbol d’adhesió i en record per a totes les víctimes.

Demà 25 de novembre a les 12.00 h  es convoca a tota la ciutadania del territori català a fer un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti. Qui ho desitgi es pot personar al Consell Comarcal del Ripollès on es farà un acte simbòlic a través d’un fil violeta o bé a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll on es farà la lectura del Manifest i un minut de silenci.

Trobareu el manifest en el següent ENLLAÇ

Més informació al web de la Generalitat: http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/dia-eliminacio-violencia-contra-dones/