Un any més Ripoll se suma a l’ Organització Mundial de la Salut per celebrar el Dia mundial de l’activitat física (6 d’abril), amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre l’epidèmia del sedentarisme i promoure l’activitat física com un element essencial per a la salut i el benestar de les persones.

Per assolir aquesta fita i per segon any consecutiu, des de l’àrea de projecció esportiva de l’Ajuntament de Ripoll, es proposa un nou repte esportiu comunitari. L’any passat el repte era sumar kilòmetres nedant, que amb un total de 730 km van permetre, de manera simbòlica, arribar a París. Enguany es presenta un objectiu ambiciós però que amb la participació ciutadana es pot assolir: fer la volta a la terra Caminant.

El repte consisteix a acumular 40.000 kilòmetres caminant o corrent durant la setmana de l’1 al 7 d’abril. Hi pot participar tota la població a partir dels 16 anys i per fer-ho només cal anotar i guardar els quilòmetres cada dia al llarg d’aquella setmana. Per facilitar aquesta tasca només cal disposar d’un mòbil o qualsevol altre dispositiu que pugui comptar els kilòmetres caminats o correguts al llarg del dia. Els Punts Òmnia de Ripoll oferiran assessorament de les aplicacions més indicades per participar en l’acció.

  • Punt Òmnia La Devesa del Pla el dilluns 25 de març de 9,30 a 10,30 i de 11,30 a 12,30
  • Punt Òmnia Eudald Graells el dimarts 26 de març de 18 a 19h.

Del 8 al 18 d’abril, caldrà facilitar els kilòmetres acumulats durant la setmana del repte. Es podrà fer en línia a través de la web de l’ajuntament ripoll.cat/donemlavoltaalaterra i també presencialment als següents llocs:

  • Ajuntament de Ripoll
  • Piscina Municipal
  • CAP Ripoll
  • Casal Cívic «La Devesa del Pla»
  • Casal Cívic «Ripoll-Centre»

Un cop recollits tots els kilòmetres caminats o correguts es farà públic el nombre de Km totals i es podrà saber si s’ha assolit el repte proposat. Si s’aconsegueix, simbòlicament s’haurà fet la volta a la terra. Per incentivar la participació les persones que se sumin al repte entraran en un sorteig d’obsequis facilitats per diferents establiments i entitats de Ripoll.

Més informació: https://ripoll.cat/donemlavoltaalaterra/

Hashtags per xarxes  #RIPOLL40.000km #donemlavoltaalaterra