Ripoll ha recuperat aquest 2022 la Cavalcada de Reis, després que el 2021 s’hagués de canviar el format de la celebració a causa de la pandèmia. Enguany, Ses Majestats, un cop arribats de l’Orient, van tornar a dur a terme el recorregut habitual pels diferents carrers de la vila i les famílies els van poder saludar a ells i als nombrosos patges que els acompanyaven. Finalment, arribats a la plaça del Monestir, no van realitzar el tradicional discurs a l’Ajuntament per evitar aglomeracions i van anar directament a dins el Claustre per rebre les cartes.

Aquest espai, el Claustre, es va adaptar per poder garantir un recorregut segur i a l’aire lliure per a les famílies. S’hi podia veure l’estrella, la Cartera Reial, els patges recollint regals i les cartes, els carboners i sobretot, els tres Reis en els seus trons. La gent hi anava entrant per franges horàries (prèviament s’havien hagut d’apuntar per Internet) i no es van formar excessives cues. Els infants es van poder fer una foto amb el Rei que preferissin. Es va valorar molt positivament la posada en escena al Claustre. Mentrestant, un dels patges deia videotrucades a diverses famílies confinades a casa.

Galeria de fotos de la Cavalcada de Reis: https://photos.app.goo.gl/2S9o42c1mWnv9BVWA

Prèviament, els dies 3 i 4 de gener, es va organitzar un parc d’inflables a les places de l’Ajuntament i Abat Oliba, per a infants fins als 14 anys. Va ser l’alternativa al RIPIJOC, que finalment es va haver de suspendre a causa de l’augment de casos de Covid-19 durant el desembre. Aquest parc a l’aire lliure es va considerar una opció més segura per evitar contagis, i va tenir una molt bona resposta per part de la població, ja que es va omplir durant els dos dies, aprofitant el bon temps que va fer.

Galeria de fotos del parc d’inflables: https://photos.app.goo.gl/wQxteYCyoc5GdHvQ7

El 3 de gener, la Cartera Reial ja havia visitat la vila, amb una cercavila que la va portar pel poble fins a la Sala Eudald Graells, on ja va rebre algunes de les cartes dels més menuts. Va ser l’avantsala de la cavalcada, amb una bona assistència, també. Un espai més per evitar aglomeracions a l’hora de fer arribar la carta a Ses Majestats.

Galeria de fotos de la Cartera Reial: https://photos.app.goo.gl/2dquoAynhhHMRvUG8

Per últim, aquests dies de Nadal els nens i nenes de Ripoll han pogut dur a terme l’activitat del calendari d’advent del patrimoni de la vila. Es va repartir a les escoles, als alumnes de P-5 a 4t de Primària, i consistia en anar trobant les imatges del calendari pels comerços de Ripoll. Per exemple, hi havia edificis, objectes, festes i llegendes de la vila. Una cinquantena de nens i nenes van retornar degudament omplerta la butlleta del calendari. Es va fer un sorteig entre totes elles i la guanyadora va ser la de la Cora Aguerri, que va recollir un lot de productes juntament amb les seves germanes Èlia i Juno. Els hi va fer l’entrega la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, Manoli Vega.