El Consistori, en vista de l’aixecament del confinament total, reactiva el servei amb el protocol de distanciament social

 Després de dues setmanes celebrant el mercat només amb parades del Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll ha decidit recuperar el  mercat setmanal a partir d’aquest mateix dissabte, dia 18 d’abril, amb la participació d’un total de 18  parades, dedicades a l’alimentació i a planter.

Els canvis que s’han realitzat en la celebració del Mercat des del passat dia 14 de març, sempre s’han pres des de la voluntat del millor per la ciutadania i amb l’objectiu de reforçar la contenció del virus, evitant esdeveniments on s’agrupin moltes persones. Atès l’aixecament del confinament total per part del Govern d’Espanya, des del passat dia 13 d’abril, i escoltades les peticions ciutadanes i del sector agrari i alimentari, es realitzarà el mercat aplicant unes mesures excepcionals per fer complir les mesures de prevenció de la Covid-19 que estableixen les autoritats sanitàries. Així, entre altres, l’Ajuntament exigeix als paraires que utilitzin guants i mascareta i aconsella que el comprador no toqui els productes; exigeix als visitants que mantinguin una distància de seguretat d’almenys 2 metres, i demana que la seva presència al mercat sigui l’estrictament necessari.

Pel que fa a les parades, han d’estar ubicades amb una separació mínima d’entre 5 i 6 metres i els paradistes han de facilitar el pagament amb targetes de crèdit i han d’extremar les mesures preventives.

A més, l’Ajuntament regularà l’afluència de persones i controlarà que es compleixin les mesures de seguretat establertes en el Reial Decret de 14 de març.