Per tercer any, Ripoll participa al projecte de mentoria social anomenat Rossinyol. Es tracta d’una iniciativa de la xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona (UdG). Consisteix en acompanyar nens/es de primària o secundària per ajudar-los en el seu procés d’inclusió social i cultural, així com per afavorir la millora de les seves competències lingüístiques. El projecte es treballa entre un mentor o mentora estudiant de la UdG i un alumne, que quedaran tres hores setmanals des del mes de novembre al maig de l’any vinent.

El passat divendres a la tarda, a la Sala Eudald Graells de Ripoll, es va dur a terme la primera trobada entre mentors i mentorats d’aquest curs. Hi va prendre part la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Mª Dolors Vilalta, qui va obrir els sobres que contenien les parelles que formaran el projecte d’enguany:

L’Elsa, de Ripoll i estudiant d’Educació Social a la UdG, farà de mentora d’en Josué (alumne de 6è de l’escola Joan Maragall). La Humaima, de Torelló i estudiant d’Infermeria a la UdG, farà de mentora de la Camila (que fa 6è a l’escola. Vedruna). I en Gerard, estudiant d’Enginyeria Biomèdica a la UdG, farà de mentor de l’Aitor (que cursa 1r d’ESO a l’INS Abat Oliba). Tots ells/es ja es van poder conèixer i intercanviar les primeres impressions tot fent un berenar el passat divendres.

A continuació, repassem els objectius principals del Projecte Rossinyol:

  1. Afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger (mentorats/des).
  2. Col·laborar activament en les estratègies d’èxit acadèmic dels mentorats/des.
  3. Incrementar, fer créixer les expectatives formatives i educatives dels mentorats/des.
  4. Formar en l’àmbit de la diversitat cultural als estudiants universitaris (mentors/es).
  5. Sensibilitzar la comunitat universitària en l’àmbit de la diversitat cultural.

Galeria de fotos de la trobada a Ripoll: https://photos.app.goo.gl/mWhdd18xYFxp2Y4s9