Els i les alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Abat Oliba es van sumar aquest dissabte al projecte internacional Let’s Clean Up Europe, amb l’objectiu d’afavorir la conservació dels rius i el medi natural, inculcant aquests valors als adolescents. Així doncs, en el marc del projecte de treball comunitari que fan en relació al seu treball de síntesi, al voltant d’uns 100 alumnes van netejar els espais fluvials del Roig, la font del Tòtil, Can Guetes i la Devesa del Pla.

En total, van recollir 140 kg de ferralla i 120 kg de rebuig. La ferralla es durà a la deixalleria de Ripoll per reciclar-la i el rebuig, al centre de tractament de residus d’Orís, on van els residus del Ripollès que no es poden reciclar.

Des de l’Ajuntament de Ripoll es col·labora així un any més amb el servei comunitari de l’INS Abat Oliba. En altres ocasions, s’havia dut a terme un servei dedicat a la gent gran, però a causa de la pandèmia s’ha hagut de reformular i s’ha volgut aprofitar el Let’s Clean Europe per fer aquesta acció amb l’alumnat,

A més de l’Ajuntament, també es va coordinar des del Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci del Ter, amb la col·laboració de Protecció Civil, Creu Roja Ripoll i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, que coordina l’acció en clau nacional i va facilitar bosses, sacs i guants per fer la recollida.