L’Ajuntament de Ripoll, amb el Suport de la Diputació de Girona ha posat en marxa l’observatori local  adscrit a l’àrea de Projecció Econòmica.

L’observatori és un instrument de suport a la presa de decisions en l’àmbit del desenvolupament, per tal que aquestes adquireixin un caràcter més estratègic i ha de ser una eina que permeti la transformació del territori, de les empreses i de les persones. Disposar d’aquesta eina permetrà ser més eficients en totes les actuacions que es desenvolupen al territori per part dels diferents agents, ja que es disposarà d’ informació detallada i actualitzada que permetrà planificar les actuacions responent millor a quines són les necessitats del territori. A més l’Observatori permetrà disposar d’ informació estadística del municipi per generar indicadors socioeconòmics que permetin fer radiografies personalitzades i detectar les principals tendències rellevants per als agents del territori.

El mes de juliol s’ha incorporat una persona tècnica que ha iniciat les tasques de recollida de dades, la definició del model, i dels indicadors que permetran treballar objectius posteriors. Aquests treballs s’estan realitzant en coordinació amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, amb l’objectiu d’establir un projecte d’àmbit comarcal.