Uns 1.650 escolars matriculats en centres educatius de Ripoll  han reprès el tercer trimestre de forma telemàtica. El departament d’Educació pretén que els centres educatius puguin fer un acompanyament personalitzat a tot l’alumnat i mantenir l’activitat formativa des de casa. Tal com ja es va anunciar la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Ripoll, fa dies que treballa per poder fer arribar connexió, dades, dispositius i material escolar a totes les cases, per evitar que ningú quedi exclòs i per reduir  l’escletxa digital.

Finalitzada la detecció de necessitats dels alumnes de cada centre educatiu, en el que han participat els mateixos centres, els professionals dels Serveis Educatius del Ripollès, les tècniques del Consorci de Benestar Social i l’equip del Pla Educatiu d’Entorn, s’han establert diferents mesures i solucions.

La primera ha estat el repartiment de dispositius tecnològics i o material escolar, que gairebé s’ha necessitat fer per a alumnes de tots els centres educatius.  En aquest cas s’ha comptat amb la col·laboració de la Creu Roja Ripoll, que s’ha ocupat de fer totes les entregues, també la d’alumnes que viuen a altres municipis de la comarca. La seva tasca ha permès agilitzar aquesta necessitat  i ha evitat promoure el desconfinament a pares d’alumnes.

Paral·lelament  s’ha potenciat la campanya #compartimwifi, que recordem té com a objectiu compartir la xarxa Wifi amb els escolars que ho necessiten del mateix bloc de pisos en hores estipulades. Segons informació aportada per diferents centres educatius, aquesta opció ha funcionat amb alguns escolars.

Al mateix temps s’ha estat treballant amb aquells alumnes que han quedat fora de la primera assignació de material del Departament d’Educació, i  que l’escola tampoc ha pogut cobrir amb el seu material. En aquest cas La Unió Intersectorial del Ripollès ha fet una cessió de 14 ordinadors portàtils que es retornaran quan finalitzi el curs escolar.

I perquè que cap infant i jove es quedi sense seguir les classes de manera telemàtica, i esgotades les possibilitats de connexió de cap altra forma possible, l’Ajuntament de Ripoll assumirà el cost de la connectivitat a la xarxa d’aquestes famílies durant els mesos restants d’escola. Una fórmula que ha estat possible gràcies al pacte arribat amb una companyia de telecomunicacions, que s’ha ajustat en oferta i que ha anul·lat la permanència de contracte. Està previst que a principis d’aquesta setmana ja es reparteixin els encaminadors entre aquests alumnes.