La proposta del Consistori Infantil es fa realitat amb aquest espai de ‘crossbooking’ (intercanvi de llibres) que s’ha instal·lat a la plaça de la Lira.

Aquest dilluns, 22 de novembre, es va presentar la nova Biblioteca Mòbil de Ripoll. És una proposta que va sorgir del mandat de l’anterior Consistori Infantil i que ara s’ha pogut fer realitat. Es tracta d’un moble que s’ha instal·lat a la plaça de la Lira i que permet l’intercanvi de llibres o ‘crossbooking’ entre les persones que vulguin utilitzar el servei, que és obert a tothom i a totes les edats.

Així, es vol fomentar l’hàbit de la lectura entre la població, permetent que es puguin anar a buscar-hi llibres, sempre deixant-ne un que ja s’hagi llegit o que ja no s’utilitzi al lloc del que s’agafa. El servei estarà disponible en l’horari d’obertura de l’establiment de restauració que hi ha a la Lira, ja que els seus responsables s’encarregaran de resguardar el moble a les nits i de treure’l cada matí.

A la presentació de la Biblioteca hi van assistir membres de l’anterior Consistori Infantil (creadors de la proposta) i de l’actual (ja que ells l’han acabat executant). També hi va ser present la regidora de Participació i Educació de l’Ajuntament, Mª Dolors Vilalta. A continuació, compartim la normativa d’ús d’aquest nou servei:

  • Sempre que s’agafi un llibre de la biblioteca, cal deixar-ne al menys un altre al seu lloc.
  • Els llibres que es deixin han d’estar en bon estat.
  • Cal tractar bé els llibres que s’agafin i tornar-los tal com els hem trobat.
  • Per tenir cura dels llibres i de la Biblioteca, cal tancar la porta un cop s’hagi utilitzat el servei.
  • S’ha de respectar aquest mobiliari i els llibres.
  • Evidentment, es poden deixar llibres sense haver-ne d’agafar cap, tota aportació serà benvinguda!
  • Gaudiu de la lectura!

Galeria de fotos de la nova Biblioteca Mòbil: https://photos.app.goo.gl/kvZmrFE5QdiwLCKZ6