Ripoll ha estrenat aquesta setmana un servei de wifi gratuït de qualitat en diferents espais públics i equipaments de la vila. Aquesta actuació ha estat possible a la subvenció de 15.000 € rebuda per part de la Comissió Europea en el marc del programa Wifi4EU, més els 7000 € provinents d’ una de les propostes escollides en els pressupostos participatius 2018.

La xarxa sense fils RipollWifi4EU dóna accés a Internet a onze punts, nou dels quals són exteriors: Ambulatori, Parc de l’estació, Passeig Ragull, Pista i parc de Sant Pere, zona exterior sala Eudald Graells (Lira, Mestre Guich) plaça Ajuntament, Can Guetes, plaça Sant Eudald i Camp d’Esports, i 2 són equipaments municipals en el que es dóna el servei a l’interior que són el Pavelló i la sala Abat Senjust. Aquests espais, aviat, estaran senyalitzats amb un cartell que identifiqui el servei. El wifi és obert, no cal registrar-se, no necessita contrasenyes i té una durada de connexió de dues hores. Passat aquest temps es desconnecta però s’hi pot tornar a accedir després d’uns minuts de desconnexió.

La posada en marxa d’aquest servei és un pas més per avançar cap a un Ripoll preparat per les noves tecnologies i convertir-se en una smart city. També per potenciar la vila turísticament i oferir així més serveis. I alhora i no menys important, per oferir l’accés a Internet a tothom i garantir els principis d’igualtat. Aquest servei se suma als 6 tòtems interactius instal·lats a 6 punts del municipi,  que amb la funció de cartellera municipal i de consulta a la pàgina web de l’Ajuntament, de Turisme i del Museu, permeten una comunicació més àgil amb la ciutadania i els visitants.