Informem que en el marc del pilotatge dels Plans educatius d’entorn (PEE 0-20), en el qual participa Ripoll, la setmana vinent començaran els Tallers diversificats de suport i reforç educatiu en horari extraescolar. Destaquem que aquesta actuació està emmarcada en el Programa de orientación y refuerzo para el avance y apoyo en la educación, que és promogut pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i que compta amb el cofinançament del Programa operatiu d’ocupació, formació i educació del Fons Social Europeu 2014-20 (POEFE).

Els tallers diversificats de suport i reforç educatiu són una acció educativa orientada a acompanyar els infants i els joves en l’adquisició de capacitats i competències, generant condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats acadèmics. Ripoll ha rebut una aportació econòmica de 15.000 € per implantar 10 tallers. Aquests s’implantaran als centres educatius que formen part del projecte d’innovació PEE 0-20 i a equipaments municipals. Adreçats a alumnes de diferents etapes educatives però sobretot centrant la mirada als alumnes de cicle superior de primària i ESO, tal com exigeix el POEFE.

La proposta s’ha dissenyat per donar resposta a les diferents necessitats de l’alumnat, amb la finalitat de facilitar la construcció de trajectòries educatives i personals d’èxit. En aquest sentit, i per garantir la màxima eficàcia de la intervenció educativa, s’ha elaborat una proposta diversificada que s’ha projectat conjuntament amb els centres educatius de Ripoll de primària i secundària.. Els tallers que s’iniciaran són 2 tallers de millora de la lectroescriptura adreçats a infants de 2n de primària, 2 tallers d’estratègies, recursos i acompanyament a l’aprenentatge adreçats a alumnes de 6è de primària, 2 tallers de tècniques i reforç a l’estudi adreçat a alumnes de l’etapa d’ESO, 2 tallers de gestió del temps lliure i la participació adreçats a alumnes de partir de 2n d’ESO, 1 taller de Multiesports adreçat a alumnes de 6è i 1r d’ESO i 1 taller de cinema i multimèdia adreçat a alumnes de 4t a 6è de primària. Tots els tallers estaran impartits per a professionals externs a l’Ajuntament i al Departament d’Educació, es portaran a terme de dilluns a dissabte i tindran un total aproximat de 70 hores.

L’objectiu del PEE és promoure el pas del projecte educatiu de centre al projecte d’àmbit comunitari per tal de donar una resposta comunitària més eficaç i coordinada als reptes educatius. S’aposta també per generar una continuïtat educativa (formal i no formal) que incrementi les possibilitats d’èxit acadèmic, personal i relacional de l’alumnat, alhora que es fomenti l’orientació i acompanyament de l’alumnat i les seves famílies dels 0 als 20 anys, especialment en la transició d’etapes educatives i situacions de vulnerabilitat.

En el cartell adjunt trobareu els detalls de cada taller.

Descarregar Cartell