Ripoll crearà la Comissió del nomenclàtor

En el ple del passat mes de maig es va aprovar constituir aquesta comissió que servirà per assessorar i redactar els informes i estudis en relació amb les propostes de denominacions, tant de vies urbanes com d’altres espais públics de la ciutat.
La setmana passada es van començar a reunir els portaveus dels grups polítics municipals per concretar aquesta comissió que s’ha creat amb la voluntat de facilitar la participació ciutadana en les tasques d’elaboració o revisió del nomenclàtor de Ripoll.
En molts pobles i ciutats s’han creat aquestes comissions entre altres objectius per substituir algunes denominacions de carrers i places que es veieren alterades per la dictadura franquista o per proposar noms de vinculació i testimoni local a noves denominacions de nous carrers o espais urbans.
En aquests moments ja s’està treballant per modificar la denominació d’un carrer de Ripoll; en el Plenari del 26 de juliol de 2016 va aprovar-se canviar el nom del carrer del general Fuensanta perquè respon al compliment de la vigent Llei de la memòria històrica.
En aquest sentit ja s’ha posat en marxa un procés que contempla la participació de la nova comissió i del veïnat per tal d’arribar a un acord de consens, i es contempla si calgués que es podria arribar a decidir el nou nom per mitjà d’una votació popular veïnal.

2017-07-11T13:38:25+00:00 11 juliol 2017|Actualitat Ajuntament|