Aquest divendres els nens i nenes de Ripoll s’han sumat un any més a la commemoració del dia internacional dels Drets dels Infants. Des de l’Ajuntament i el Consistori Infantil s’ha tornat a convidar a les classes de 6è de les escoles de primària de la vila per dur a terme una petita celebració a la plaça de l’Ajuntament. Han pogut ser-hi representats els cinc centres: Joan Maragall, Tomàs Raguer, Vedruna i Salesians, i a més també han participat alguns alumnes del centre d’educació especial Dr. Ramon Suriñach. En total, doncs, uns 150 alumnes.

Un cop a la plaça, s’han penjat entre dos arbres unes cintes de color vermell i verd. Per una banda, els infants havien pensat com seria un món sense drets, i això ho han escrit a les cintes vermelles, mentre que a les verdes hi han plasmat alguns drets que pensen que són essencials.

Posteriorment, s’ha passat a la lectura de dos manifestos per part dels i les membres del Consistori Infantil i la regidora d’Educació Ma Dolors Vilalta. Un és el manifest del 20N, dia dels Drets dels Infants, i per altra banda també s’ha llegit el manifest del 19N, Dia internacional per a la prevenció de l’Abús Sexual Infantil, que ha proporcionat l’Associació Reach.

Per últim, s’ha fet una enlairada de globus per simbolitzar la petició de desitjos per a un món amb els drets dels infants intactes. Cal destacar que aquests globus són de material biodegradable per no malmetre el medi ambient.

Durant els dies previs a la celebració les escoles han omplert unes cartolines amb més desitjos per als infants de tot el món, les quals s’han mostrat durant l’activitat, juntament amb una obra de l’artista Carme Solé i Vendrell.

Galeria de fotos de la commemoració: https://photos.app.goo.gl/XMXBc6S9RDN9PqJ97