El divendres 10 de juny, se celebrarà la sisena Jornada Sènior, un dia ple d’activitats per fomentar la participació de les persones  més grans de 55 anys.

L’activitat començarà a les 9:30 h, a la plaça de l’Ajuntament, amb la inauguració de la jornada en la qual s’oferirà un esmorzar saludable i es farà entrega d’un obsequi a totes les persones participants. A partir d’aquesta hora, també a la mateixa plaça, hi haurà l’espai de Salut, en el qual professionals de l’Àrea Bàsica de Salut Ripoll – Sant Joan de les Abadesses, faran u petit reconeixement mèdic a qui ho desitgi.

Al llarg del matí hi haurà  diverses activitats en les quals els participants s’hauran apuntat prèviament al Casal Cívic i Comunitari  la Devesa del Pla, al  Casal Cívic i Comunitari Ripoll  –  Centre o al correu comunicacio@ajripoll.cat. Activitats per tots els gustos,  esportives com  txigung i Marxa Nòrdica; visites  a la formatgeria MUU BEE i a les instal·lacions de la Botiga – taller de 2a mà de la Fundació MAP, on es farà un taller de reciclatge; activitats culturals amb la visita guiada per conèixer “Curiositats de Ripoll” a través de la premsa local de fa 100 anys i visita guiada “La Guerra Civil a Ripoll”  per descobrir racons que van esdevenir testimonis d’aquesta tragèdia; tampoc faltaran activitats educatives, com la visita i taller d’educació viària a la comissaria de la Policia Local de Ripoll.

L’activitat es reprendrà a partir de les 16 hores, amb una programació variada, seguint la tònica del matí. Es podrà fer una visita a la Necròpolis i a la Portalada del Monestir de Ripoll; una xerrada per aprendre a cuidar-se i a tenir hàbits saludables i una sessió d’estiraments.   A la mateixa hora, al jardí de la Fundació Guifré,  es farà un concert de Tuna i berenar per totes les persones que hi viuen.

A les 17.30 h a la plaça de la Lira,  hi haurà una “Desfilada de vestits de paper” confeccionats per les usuàries del taller de costura del CCC Ripoll – Centre. A la mateixa plaça a les 18 h, el Consorci de Benestar del Ripollès, presentarà la campanya de sensibilització amb motiu del Dia Mundial Contra el Maltractament a la Gent Gran. La clausura de la jornada serà a càrrec  de Cafè Trio, que oferirà un magnífic concert per acabar un dia ben intens. A la mitja part s’oferirà berenar per les persones assistents.

Consultar Programa a https://ripoll.cat/wp-content/uploads/2022/06/jornada-66.pdf