Ahir dimecres 5 de juny i aprofitant el dia mundial del Medi Ambient, es va fer la setena trobada de les rutes escolars, projecte en el qual hi participen les cinc escoles de Ripoll i promogut per l’ajuntament de la vila. Aquestes rutes permeten que els infants vagin a l’escola sols amb la tranquil·litat de les famílies de saber que el camí està senyalitzat i que l’entorn, com són veïns i comerciants, poden oferir, si cal, la seva ajuda.

A Partir de les tres de la tarda 207 infants van omplir la sala Eudald Graells per gaudir de l’espectacle “Passem’-ho bé” protagonitzat pel mag Selvin, qui a través de trucs de màgia, jocs, ninots de ventrilòquia i altres sorpreses, va ajudar els nens i nenes a entendre millor el món de la seguretat viària. Així, a dalt de l’escenari es van veure semàfors que es transformaven en mocadors, senyals que canviaven de forma inesperadament, cotxes que desapareixien, llums màgiques… A més, durant l’espectacle, el mag va convidar diversos infants a pujar a l’escenari i va motivar, en tot moment, el públic a participar activament en la funció. La jornada va finalitzar amb coca i xocolata per a tots els nens i nenes.

Abans de finalitzar el curs, la Regidora en funcions la Sra. M ª Dolors Vilalta, acompanyada de la Policia Local i l’Agent Cívic aniran a les escoles a lliurar, als més de 400 infants que ja utilitzen les rutes, un diploma  que certifica que l’alumne n’ha fet ús durant aquest curs escolar. Enguany i com a novetat també s’entregarà un llapis i o una goma a tots els nens i nenes amb la figura de l’Arri, per tal de donar a conèixer la iniciativa i motivar a anar peu a l’escola, fet que afavoreix la descongestió de cotxes en les hores d’entrada i sortida de les escoles i promou l’hàbit saludable de caminar.