El dimarts 5 de juny i aprofitant el dia mundial del Medi Ambient, s’ha fet la sisena trobada de les rutes escolars, projecte en el que hi participen les cinc escoles de Ripoll i promogut per l’ajuntament de la vila. Aquestes rutes permeten que els infants vagin a l’escola sols amb la tranquil·litat de les famílies de saber que el camí està senyalitzat i que l’entorn, com són veïns i comerciants, poden oferir, si cal, la seva ajuda.

L’acte, que enguany s’ha fet a la tarda, s’ha portat a terme a la sala Eudald Graells . Hi havien confirmats més de 180 infants però degut a la pluja alguns no han pogut sortir dels seus centres. La regidora de participació i civisme, la sra. M ª Dolors Vilalta els hi ha donat la benvinguda i els hi ha fet entrega de les xapes que certifiquen que l’alumne ha fet ús de la ruta que l’hi pertoca. També ha entregat adhesius per aquells infants que per diferents motius no fan la ruta però que coneixen l’Arri i que en algun moment poden passar a utilitzar-les.

L’acte ha seguit amb l’espectacle Una Carretada de Contes a càrrec de la Guilla teatre, que ha fet gaudir els infants amb contes relacionats amb l’educació vial i el medi Ambient. Com a sorpresa els nens i nenes han provat una fantàstica amanida preparada en l’últim conte explicat. La celebració ha acabat amb coca i xocolata per tothom.

Cal remarcar que actualment més de 400 infants ja va a peu a l’escola, fet que afavoreix la descongestió de cotxes en les hores d’entrada i sortida de les escoles.