Més de 100 nenes i nens escriuen desitjos per a tots els infants del món

Avui 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants, data doblement significativa perquè va ser el 20 de novembre de l’any 1959 quan es va signar la Declaració universal dels drets de l’infant i perquè també un 20 de novembre de 1989 les Nacions Unides en Assemblea General va adoptar la Convenció dels drets de l’infant.

El Consistori Infantil de Ripoll, un any més, ha preparat un acte amb l’objectiu de reivindicar i reconèixer que tots els infants del món haurien de tenir garantits els drets que es recullen a la declaració signada. Sens dubte, els mateixos infants del consistori tenen clar que això no és així, i reconeixen que ells mateixos són un col·lectiu vulnerable i que necessita d’una especial cura social i institucional.

A dos quarts d’onze del matí més de 100 nenes i nenes que cursen 6è a les escoles de Ripoll, encapçalats pels representants del Consistori Infantil, s’han aplegat a la plaça de l’Ajuntament per fer l’activitat que ells mateixos han preparat en les sessions de treball setmanal. Els infants han inflat globus d’heli, biodegradables i que no malmeten el medi ambient, hi han escrit desitjos que s’havien treballat a cada escola i han desplegat pancartes reivindicatives al mig de la plaça. Seguidament representants de cada escola juntament amb la regidora d’Educació, Sra. Maria Dolors Vilalta i la directora dels Serveis Educatius del Ripollès, Sra. Montse Tallant, han llegit un manifest amb el significat d’aquest dia i el que representa per ells tenir aquests drets. L’acte ha finalitzat amb l’enlairament dels globus després que Vilalta llegís” 1,2,3 envieu els globus ben amunt perquè portin amb el vent aquest missatge arreu del món”.

Descàrrega d’imatges  https://photos.app.goo.gl/xJMbpWUBYw2QVMym8