L’església de Sant Pere de Ripoll rebrà dijous 6 de setembre a les 19:30h el musicòleg Ripollès, Antoni Madueño, i els Troubadors Art Ensemble. L’acte serà gratuït i té una previsió de durada d’una hora.

Aquest concert forma part del 13è Festival Les Troubadors Chantent l’Art roman en Occitanie que es centra amb la cultura Occitana, catalana i Mediterrània cercant l’objectiu de reduir les desigualtats en l’accés a la cultura oferint concerts de qualitat a les zones rurals , estimular la difusió de les nostres llengües regionals i promocionar el patrimoni excepcional del territori.

Més de 15 artistes, majoritàriament residents a Occitània / Pirineus-Mediterrània,  participen de la posada en escena d’aquest cicle que a més de concerts també ofereix conferències, actuacions de poetes i exposicions de creacions originals. Espais emblemàtics i molts d’ells considerats patrimoni UNESCO acullen el festival com Basièja, Sent-Liser, Concas, Gèdeu i Abadia de Sant Guilhem del Desert . Cal destacar que només es portaran a terme 2 concerts d’aquest festival a Catalunya – Ripoll i Terrassa- i per tant acollir aquest concert a Ripoll té el valor afegit de formar part d’un festival que va néixer a Occitània i que s’està expandint a terres Catalanes.