Actuació del grup internacional “Grup Folklòric Romanasul” de Romania

Ripoll acollirà el divendres 9 de setembre, les 5oes Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya, organitzades per Adifolk, amb un espectacle que tindrà lloc al teatre Comtal, a les 19 hores, amb entrada gratuïta.

Aquest festival de divulgació folklòrica va néixer l’any 1972, a Barcelona, en el sí de l’Esbart Lluís Millet, amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), i obrava sota el lema de “Les danses dels pobles pel nostre poble”. Grups folklòrics vinguts d’arreu del món alternaven les seves actuacions amb les dels esbarts.

El “Grup Folklòric Romanasul” de Romania va ser fundat l’any 1974, per un grup d’estudiants de l’Institut Politècnic de Cluj-Napoca, coordinat pel Prof. Univ. Teodor NILAS. Des de 1979, gaudeix d’una fructífera col·laboració amb el professor Dumitru POP, amb la Facultat de Lletres de la Universitat Babes-Bolyai de Cluj-Napoca. Es desenvolupen, arriben a la maduresa i aconsegueixen la consagració en concursos i festivals estudiantils Primavera estudiantilFestival d’Art i Creació EstudiantilFestival Nacional de Folklore Estudiantil. L’any 1984 van actuar en una pel·lícula, Una colla de genets de la plana de Transsilvània. Els anys 1994 i 2000 van portar dues monografies d’impressió, del Prof. Teodor NILAS. Van fer gravacions a ràdios i televisions nacionals i van aconseguir una notable reputació participant en diversos festivals internacionals a l’estranger.

Gratuït

www.adifolk.cat/ca/esdeveniments/jif