Un espai per comprar i degustar formatges de reconegut prestigi, sense intermediaris, tal com diu el seu lema “Del productor al consumidor”. Una oportunitat única que aplegarà formatges de la talla de la Torta de Casar, Idiazabal, Queso castellano, Formatges de VillaluengaCadiz, Mahó, formatges portuguesos i evidentment els formatges dels productors ripollesos.

Els dies 23 i 24 de setembre, el centre de la vila, acollirà una nova edició de la Fira Europea del Formatge. Organitzada per l’Ajuntament de Ripoll en col•laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Queso. La mostra reunirà productors de formatge del Ripollès i Europeus i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

Al llarg dels dos dies el protagonista principal serà el formatge, que es podrà comprar i degustar als diferents punts de venda i també en les activitats que s’organitzaran entorn aquest producte, com un tast guiat maridat amb cerveses artesanes, de les quals es donarà més detalls pròximament. El dissabte i diumenge l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 20.00 hores, ininterrompudament. Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir de menús especials als restaurants adherits, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats, es podrà conèixer Ripoll amb el trenet turístic. Al llarg del cap de setmana  també es programaran diferents activitats per la mainada, així com una fira d’artesania i productes Km0.

Un dels atractius més destacables d’aquesta mostra formatgera, és la participació de productors de formatge. És el valor afegit del coneixement del producte per part de qui el ven, sense intermediaris, podent conèixer així la història de cada formatge de primera mà.

A principis de setembre totes les parts participants presentaran la fira explicant amb detall com es desenvoluparan totes les accions.

Programa general FIRA DEL FORMATGE