Ara s’està en procés de tramitació de la sol·licitud d’una subvenció del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics de l’Administració Local (PIREP) per poder rebre els diners necessaris per realitzar la rehabilitació.

Fins al 3 d’abril, coincidint amb la celebració de la Fira de les 40 Hores, es va obrir un procés de votació per tal d’escollir entre els quatre projectes presentats per a una futura rehabilitació de la finca de la Torre, situada a la ctra. Barcelona. Es podia votar a través d’una plataforma en línia al web de l’Ajuntament, i també es va instal·lar un punt de votació físic a la Fira. En total, es van comptabilitzar 222 vots per Internet i 293 vots a l’urna, essent el projecte guanyador el número 4, de l’arquitecte David Uró Vilanova de PAM Projectes. Els detalls de les votacions es poden trobar en la següent taula:

Pel que fa a la subvenció que es necessita per a la rehabilitació, ara s’està en un procés de tramitació de la sol·licitud del PIREP LOCAL (Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics de l’Administració Local), en concret per a la seva línia 1. Aquesta subvenció té en compte diversos indicadors, com per exemple que el projecte aconsegueixi una reducció d’almenys el 30% en l’indicador global de consum d’energia primària no renovable de l’edifici.

La voluntat de l’Ajuntament és que sigui un projecte local i amb participació de la ciutadania. Per això es va celebrar la votació i prèviament s’havia demanat a arquitectes del municipi que presentessin les propostes de projecte. S’ha tingut en compte que sigui un edifici de qualitat, d’alta eficiència energètica i descarbonitzat, en la línia amb els objectius de lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu és que aquesta finca es destini a un espai comunitari per activitats.