Avui s’ha restablert la circulació ferroviària entre Ripoll i Puigcerdà, suspesa des de principis d’abril i que s’oferia fins ara per mitjà d’un servei alternatiu  per  carretera amb autobusos.

Segons la informació a la qual hem tingut accés, amb això, es passa de les tres expedicions diàries per sentit a sis trens per sentit, de manera que amb la nova programació pràcticament es recupera el servei habitual en la relació que enllaça Puigcerdà amb Barcelona.

L’alcalde Jordi Munell  reitera un cop més la importància que té el tren a la nostra comarca “El tren és un  mitjà de transport sostenible i que garanteix l’equilibri territorial de les comarques pirinenques”. Afegeix que “no hauria d’estar sempre pendent de les inclemències ni de les pandèmies” i acaba fent èmfasi a la importància que té aquest mitjà per connectar la comarca, amb població envellida i sense mitjà de transport propi, amb l’Hospital comarcal “el tren connecta mitja comarca amb els serveis sanitaris de l’Hospital comarcal”.

Avui mateix, Renfe també incrementarà la seva oferta fins al 94% a Rodalies de Barcelona, mentre que el cap de setmana se seguirà prestant l’oferta actual. D’aquesta manera el servei de les principals línies de Rodalies de Catalunya tendeixen cap a la prestació del servei habitual.

Es recorda l’ús obligatori de la mascareta al transport públic. Aquesta norma tal com indica el BOE s’ha estès a la via pública, espais a l’aire lliure, i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic sempre que no es pugui mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys 2 metres.

Podeu consultar els horaris a https://www.renfe.com/viajeros/cercanias/barcelona/