Rep el carnet de Mestre Artesà per tota una vida dedicada a l’ofici

Joan campà, veí Ripollès, va rebre ahir en el marc dels Premis Nacionals d’Artesania el carnet de Mestre Artesà Boter per la seva trajectòria en aquest camp. L’acte que es va celebrar a les 20h al Palau de la Generalitat va ser presidit per l’honorable president de la Generalitat Quim Torra acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón. L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el Cap de l’Àrea de Serveis Econòmics i
Administració General, Josep Maria Creixans, també van assistir a l’acte per acompanyar a Campà en aquest reconeixement tan merescut.

En el decurs de la gala es van reconèixer els artesans, entitats i empreses que han destacat en la seva obra i trajectòria, i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector. També es van lliurar els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a 2017 i 2018, en reconeixement al mestratge dels artesans catalans, entre els quals destaca Campà per la seva dedicació al llarg de tota la seva vida a fer de boter i cuireter.

La nissaga de la família Campà és la última que s’ha dedicat a l’ofici de boter. En Joan va aprendre l’ofici directament del seu pare i tot i que no s’hi ha dedicat específicament, mai ha deixat de fer-ne. Des de l’any 2011 es dedica a fer tallers per aprendre a fer de Boter i Cuireter a Ripoll. Un dels objectius d’aquesta formació és que l’ofici, malgrat que és complicat, no es perdi. Campà afirma que la Botella ( que així és com s’anomena correctament) és el millor recipient que hi ha perquè és ecològica, no es trenca, no contamina, és artesana i té llarga vida.

Vegeu més imatges a la següent Galeria https://photos.app.goo.gl/ntUjZPtJxciMvmom6