Ja s’han complert dos objectius col·lectius per a la vila i, en proporció, el nombre de Reciclos generats per les persones usuàries de la vila és molt superior a altres municipis.

El passat mes d’octubre Ripoll es va sumar a Reciclos, el sistema de reciclatge amb recompensa d’Ecoembes. Des de llavors, aquest ha tingut una bona acceptació per part de la població i data del mes de juliol del 2021, hi ha 276 usuaris registrats a l’aplicació. Durant els mesos de juny i juliol, s’han sumat 11 nous usuaris i el nombre de Reciclos bàsics generats ha estat de 3.417, una xifra molt superior a municipis amb molt més usuaris i població. És evident, doncs, que les persones usuàries registrades de Ripoll són molt actives.

El sistema és molt senzill d’entendre: per cada envàs de plàstic que una persona recicla en un contenidor groc de Ripoll, obté Reciclos, una espècie de “punts” que pot bescanviar per premis individuals o bé col·lectius que beneficiïn al conjunt de la població. Durant els mesos de juny i juliol, el nombre de Reciclos bescanviats ha estat de 1.003, 740 individuals i 263 col·lectius. La gent també els pot estalviar per aconseguir més recompenses.

Des del passat octubre, la ciutadania ja ha aconseguit complir dos objectius col·lectius. Gràcies a les aportacions de veïns i veïnes ja s’ha aconseguit finançament per comprar diverses papereres de separació de residus i també un nou aparcament per a bicicletes, que se situarà properament a la Devesa del Pla. Ara, el nou objectiu col·lectiu és un hotel d’insectes. Per al moment, s’està al 41% d’assolir aquesta fira (365 Reciclos pels 900 que es necessiten) i resten dos mesos per poder-la aconseguir.

 

Fes clic AQUÍ per descarregar la webapp i començar a sumar Reciclos.

Papereres de reciclatge aconseguides gràcies a l’app Reciclos