Dipsalut ens  en el marc del programa “Sigues tu: Eines i actius per a la salut” ens fa un seguit de propostes que poden ser d’interès per ajudar a les famílies en la gestió del dia a dia de confinament amb infants.
A l’apartat Les habilitats per a la vida a casa de la web “Sigues tu” trobareu un seguit de tallers, vídeos, jocs, cançons, manualitats, dinàmiques, contes, etc. que poden ser una bona oportunitat per treballar les competències emocionals a casa i en família. S’aniran afegint més propostes setmanalment. També hi ha l’apartat treballar les competències emocionals a casa on hi trobareu més recursos.
Us recomanem especialment la proposta Esquitxa Emocions de la pallassa Bleda. Són una sèrie de 10 vídeos per poder fer una bona gestió emocional del confinament. La sèrie d’activitats Esquitxa emocions amb la Bleda estan pensades per poder treballar les diferents emocions, originalment a l’aula però ara també a casa. Així, busquen ajudar els infants a identificar i prendre consciència de les emocions pròpies i dels altres, per poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional. Trobareu dues fitxes amb les propostes per a famílies:
Esquitxa Emocions amb la Bleda. Emocions bàsiques (ALEGRIA, TRISTESA, AMOR, RÀBIA i POR).
Esquitxa Emocions amb la Bleda. Més emocions (FÀSTIC, GELOSIA, IMPACIÈNCIA, SATISFACCIÓ i CALMA).
També es poden veure en directe cada vespre els Contes de l’Albert de Gra de Sorra que fa una sessió cada dia de dilluns a divendres a les 20:30 h. Cal entrar a Instagram Live i buscar el compte gradesorra.  També es pot veure al Canal 10 Empordà i al YouTube i el Facebook de Gra de Sorra.
Es poden recuperar tots els vídeos del Com parlar als infants, de la Julia Mateo (www.comohablaratushijos.com), experta en comunicació respectuosa  i en construir relacions de qualitat amb els infants. Durant unes setmanes va fer unes accions en directe a xarxes socials per acompanyar les famílies durant el confinament.  Al seu canal de Youtube les ha recollit totes. N’hi en català, i en castellà, ja que el seu programa s’implementa a nivell nacional i internacional.
Finalment us volem compartir amb vosaltres uns materials que ha elaborat l’equip d’Emergències Psicològiques de Dipsalut sobre com afrontar la mort i el dol durant el confinament i com explicar-ho als infants. Us adjuntem aquests dos documents per si els voleu fer arribar a les famílies. Recordeu que teniu a disposició el telèfon d’atenció psicològica per la Covid 19 per acompanyar a les famílies que estan passant el dol en confinament i el poden necessitar.