Aquest matí s’ha presentat la Mitja Marató de Ripoll 2021 a l’església de Sant Pere. Un esdeveniment que arriba aquest diumenge, 21 de novembre, després de l’aturada obligada que va patir l’any passat a causa de la pandèmia, i que ja suma 42 edicions. La roda de premsa de presentació ha anat a càrrec de Josep Isern, regidor d’Esports de l’Ajuntament, Jordi Garriga, responsable tècnic del Servei de l’Esport i Quim Merino, també regidor i membre de l’organització.

La Mitja proposa novament tres distàncies per als i les participants. La principal és la de 21 quilòmetres, però també es pot córrer la Comte Guifré (de 10 km) o la Bressol de Catalunya (de 5 km). Els recorreguts són per carretera, en el tram que va de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses. De fet, la Mitja arriba fins a Sant Joan i torna a la capital del Ripollès. Les sortides de les tres proves seran a les 10 h del matí des del lateral de l’Ajuntament de Ripoll. Es podran recollir els dorsals el dissabte dia 20 de novembre de les 18.00 a les 20.00 h a l’església de Sant Pere i el mateix diumenge 21, de les 8.00 a les 9.50 h també a l’església.

En data de dimecres dia 17, es compta amb més de 430 persones inscrites en el global dels tres recorreguts i s’espera poder arribar als 600 corredors/es amb les inscripcions d’última hora. Aquestes es poden fer online fins dissabte a la mitjanit, aquí: https://www.mitjamarato.cat/inscripcions/. Qui es desperti a última hora, es podrà inscriure presencialment en els dos moments d’entrega de dorsals.

L’entrega de trofeus es farà el mateix diumenge després de les curses, cap a les 12.00 h, al davant del Monestir de Santa Maria de Ripoll. Ja hi ha alguns corredors i corredores de nivell inscrits a la Mitja, alguns guanyadors d’altres edicions. Les tres distàncies permeten participar a molta més gent, ja que cada recorregut s’adapta a unes característiques concretes.

Tall de carretera

A causa de la disputa de la cursa, el trànsit de vehicles restarà tallat en els dos sentits de la marxa a la N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses a partir de les 9.45 h, aproximadament fins a les 11.50 h. La ruta alternativa serà per la N-260a (Ripoll-Vallfogona-Sant Joan).

Descarrega el cartell de la Mitja Marató