Ripoll és un dels cinc primers municipis escollits per la Generalitat per posar en marxa la nova fase dels Plans Educatius d’Entorn 0-20. Una eina conjunta de Govern i ajuntaments que busca donar respostes a les necessitats educatives d’infants i joves i oferir-los un seguiment que garanteixi el seu èxit educatiu.

Aquest matí ha tingut lloc a Ripoll la presentació per part del Departament d’Educació del Pla Educatiu Entorn 0-20 a la comunitat Educativa i social de Ripoll. L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Ramon Simon, Director general d’atenció a la família i a la Comunitat Educativa, la Sra. Gené Gordó Aubanell, Subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa i del Sr. Jaume Viñals, Cap del Servei de Suport a la Comunitat Educativa.

L’Alcalde Jordi Munell ha rebut a les persones participants de la jornada, vinculades al món educatiu i social del territori, encoratjant-les a participar activament d’aquesta nova oportunitat. També ha valorat activament el paper de tots els agents del territori per treballar en xarxa i coordinament, fet que per una banda potencia l’èxit i per l’altra garanteix el treball integral de les persones. Seguidament ha estat el torn del Sr. Ramon Simon, que ha posat en context els Plans Educatius d’Entorn i la voluntat del Govern Català per implementar un nou model educatiu que ha de néixer d’aquests mateixos plans. Simon ha manifestat que “Ripoll té una mida que permet treballar a escala humana i té una xarxa prou implicada perquè així sigui. Per aquest motiu és un bon lloc per Pilotar aquesta nova proposta del Departament, que vol evitar la segregació i que aposta per un model de tutorització individual.”.

L’acte ha seguit amb la intervenció de les persones tècniques, tant per part del Departament com per part de l’Ajuntament, que desplegaran el PEE 0-20 al territori, que han explicat la situació actual del PEE i els reptes futurs pels mesos vinents. També han reiterat la necessitat del treball en xarxa de l’educació formal i no formal que el pla demana, és a dir la connexió entre el dins i el fora centre educatiu. Per fer possible aquesta transició la Sra. Lourdes Montaner ha explicat el projecte d’innovació pedagògica que hauran de fer els centres per caçar els dins i el fora escola.

La Sra. Gené Gordó i el Sr. Jaume Viñals han fet una presentació extensa d’aquesta prova pilot, que amplia el públic al qual es dirigeixen les accions educatives dels Plans Educatius d’Entorn, que passaran de tractar els alumnes de primària a secundària (de 3 a 16 anys) a iniciar les intervencions d’espais familiars, de lactància, llars d’infants, etc., i fins a l’educació post obligatòria (dels 0 als 20 anys). També han explicat que per fer-ho possible el Departament dotarà d’un orientador d’àmbit comunitari i un assessor de llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC), que treballarà conjuntament amb la persona tècnica de l’Ajuntament. Gené i Viñals han remarcat que és un pla en el qual s’acompanya les famílies i als infants en el seu projecte educatiu, des de gairebé el moment de néixer fins finalitzada l’educació obligatòria o bé assistint-los per fer una bona transició al món laboral.

Galeria imatges https://photos.app.goo.gl/FJDHJndpD8oZLAQs7