Ahir a la tarda, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va assistir a Barcelona, a la seu de l’ Institut d’Estudis Catalans, a la presentació del llibre, La Portalada de Ripoll. Creació, conservació i recuperació. Una publicació que agrupa una vintena de treballs científics de diferents autors, que troben el seu origen en el simposi internacional homònim celebrat a Ripoll l’any 2013, i que ofereixen mirades diferents i complementaries sobre la portalada i sobre altres obres d’art relacionades amb ella des dels punts de vista de la historia de l’art medieval, la conservació-restauració i la recuperació del monument en el marc de la Catalunya contemporània.

L’acte el va presidir la presidenta d’Amics de l’Art Romànic, Francesca Español, que va donar pas a les intervencions, una d’elles a càrrec de Jordi Munell. En el transcurs de la presentació també va intervenir el Delegat Episcopal del Patrimoni Cultural del bisbat de Vic, Josep Maria Riba; La Directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; El Director de la col·lecció IRCVM- Medieval Cultures, Carles Mancho i l’editor de la publicació, Marc Sureda.

La Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll és un dels monuments romànics més importants de Catalunya i de tota Europa. Això s’ha traduït, al llarg del temps, en una llarga sèrie de treballs científics, així com d’accions de conservació i restauració, que son testimonis del reconeixement dels seus valors patrimonials i fins i tot d’identitat.

Descàrrega d’imatges https://photos.app.goo.gl/5TEQCHv1mN49aU9Q7