Aquest any neix una nova iniciativa esportiva i solidària a Ripoll. Es tracta de la primera Cursa de la Dona, una iniciativa que serà solidària amb les persones afectades pel càncer. Se celebrarà el diumenge 19 de setembre, amb sortida a les 10.30 h des del davant del Monestir de Santa Maria i arribada al mateix punt. Es tracta d’una prova no competitiva, una cursa del tot inclusiva que es podrà fer corrent, caminant, portant un cotxet, amb cadira de rodes… i apta per a totes les edats i condicions. Hi poden participar dones i homes. El recorregut serà principalment urbà, circular, i amb una llargada de 5 quilòmetres.

El preu de la inscripció (12 euros) inclou una samarreta, una polsera, el dorsal i un obsequi. A més, en obtenir un dorsal també s’entra al sorteig de diversos lots de productes d’establiments locals. Un sorteig que es realitzarà immediatament després de l’acabament de la prova. Hi ha l’opció d’inscriure’s sense participar en la cursa, simplement per col·laborar amb la causa. Per al moment ja se superen de llarg el centenar de persones inscrites.

Els fons que es recaptin amb aquesta primera Cursa de la Dona aniran destinats a la Fundació Oncolliga, que s’ha compromès a beneficiar amb els diners a malalts de càncer i les seves famílies al Ripollès.

Aquest proper dissabte, 11 de setembre, qui tingui dificultat per realitzar la inscripció online, pot dirigir-se a la plaça de la Lira de les 11 a les 13 h i allà se l’ajudarà. També s’estarà informant sobre la cursa a veïns i veïnes. Col·laboren activament amb l’esdeveniment les entitats i empreses Oncolliga Ripoll, Emprenedona i Fundació MAP, a més d’un munt de comerços i establiments de la vila.

Activitats complementàries

Per preparar la cursa, s’estan organitzant entrenaments per conèixer el recorregut. Un s’ha realitzat aquest dimecres i el segon serà el 15 de setembre, amb sortida des de la plaça de l’Ajuntament a les 18.30 h. Hi ha l’opció de fer l’entrenament caminant o corrent i és obert a tothom. Posteriorment es realitzarà una sessió de ioga.

I després de la cursa, el divendres 24 de setembre, s’organitza una xerrada a la biblioteca Lambert Mata amb la ‘coach’ Deniz Çeñik que porta per títol ‘Dona, creu en tu’. Serà a partir de les 18.30 h i les inscripcions es poden fer presencialment a la mateixa biblioteca o enviant un correu electrònic a comunicacio@ajripoll.cat. L’aforament és limitat.

Informació pràctica sobre la cursa

Dia: 19 de setembre de 2021

Sortida: 10.30 h des de la plaça del Monestir

A l’acabament de la cursa: Sorteig de diversos lots de productes entre tots els/les participants i detalls als guanyadors/es.

Sessió de Zumba posterior (12 h) amb Patri Munuera

Recollida de dorsals i samarretes

Del 13 al 17 de setembre: Casal de Joves El Galliner (de 16 a 19 h)

18 de setembre: plaça de la Lira (d’11 a 13 h)

19 de setembre: plaça del Monestir (a partir de les 9 h, abans de la cursa)

No s’entregaran ampolles d’aigua als i les participants per no generar residus. Es demana portar una cantimplora pròpia, que es podrà omplir a la zona de sortida i arribada.