Els infants de segon de l’escola Vedruna de Ripoll han iniciat un projecte interdisciplinar compromès amb els ODS, que pretén contribuir en la reducció de residus, practicant activitat física vinculada a l’entorn com una forma d’ocupació del temps de lleure en moments de pandèmia. Potser aquesta paraula ara us sona estranya, però aviat serà part del vostre vocabulari. El Plogging és una nova modalitat esportiva que combina l’exercici amb la cura del medi ambient. Canviem “running” per “plogging”. Sorgeix a Suècia i consisteix en recollir deixalles mentre es realitza una pràctica esportiva: córrer, caminar, ciclisme i, inclús, esports d’aigua.

La intenció dels i les alumnes de 2n de primària és difondre una activitat innovadora entre els habitants de Ripoll que ajudi a conscienciar i a passar a l’acció per fer front a la contaminació. Participar-hi és molt fàcil i segur, ja que han ideat una modalitat de plogging tenint en compte les mesures referents a la Covid-19. Evidentment és apte per a totes les edats i dona idees per a fer individualment, en família o en grups bombolla. La millor manera d’entendre el projecte i seguir els passos establerts és visitant la web que han creat  https://sites.google.com/vedrunaripoll.org/ploggingvedrunaripoll/plogging  on s’hi recull tota la normativa.

Un tret característic del projecte és la utilització de l’aplicació WasteHunters (a la web del projecte hi ha l’explicació pas a pas de com instal·lar-la) que cal baixar al mòbil. Aquesta APP permet marcar els tipus de deixalles que es van trobant en el recorregut. A més, enregistra automàticament la distància, els passos i el temps que es fa durant la ruta. El més interessant és que accedint a “l’esdeveniment PLOGGING VEDRUNA” a través del codi “2BQC” es van sumant les deixalles que es recullen a Ripoll, obtenint així el resultat total de la neteja de l’entorn de la nostra vila. Aquest resultat és un indicador total del nivell de civisme i consciència social que hi ha pel medi ambient i l’entorn. S’han marcat com a objectiu arribar a recollir, entre tots, 25.000 deixalles al final d’aquest curs escolar.

L’Ajuntament de Ripoll s’ha involucrat amb aquest projecte de ciutat que pretén fomentar dos temes essencials en el benestar de la ciutadania, la cura del Medi Ambient i els hàbits saludables. El Plogging Vedruna compleix les dues premisses i a més respon als interessos i objectius d’uns nens i nenes de només 7 anys.

Us animem a participar-hi i ser part d’aquest gran projecte creat i pensat per nens i nenes preocupats pel seu entorn, pel Medi Ambient i amb ganes de viure en un Ripoll, nét, bonic i participatiu.