Aquest dimarts, 28 de juny, es va celebrar una sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Ripoll a la Sala Eudald Pradell, amb la presència de 16 regidors/es de la corporació municipal. Com és habitual, hi va poder accedir un nombre limitat de públic i es va retransmetre en directe a través del canal institucional de YouTube i també per Twitter.

Primerament, es va dur a terme la lectura de la Declaració Institucional del 28 de juny de 2022, Dia internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+. La van llegir els regidors/es Chantal Pérez, Aitor Carmona, Anna-Belén Avilés i Joan Maria Roig. També s’aprovaven les actes de les sessions anteriors i es feia el despatx de l’alcaldia i el repàs a la correspondència i reunions.

Àrea de Serveis Econòmics i Administració General

El ple va ratificar l’acord de la Junta de Govern Local del 30 de maig relatiu a la queixa en relació amb l’incompliment de l’Estat per la manca d’execució de les inversions previstes a Catalunya el 2021, que crea un desequilibri territorial. En aquest, se sol·licita a Govern espanyol la correcció immediata d’aquesta manca d’inversió a Ripoll, el Ripollès i a Catalunya, reiterant novament el traspàs complet d’aquells serveis i infraestructures a la Generalitat de Catalunya.

També es va aprovar l’acord relatiu a proposar les festes locals per a l’exercici 2023 els dies dijous 11 i divendres 12 de maig, coincidint amb la Festa Major de Sant Eudald. Es comunica la proposta al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Així mateix, s’aprovava el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’escola Salesians Ripoll per a la cessió de la gespa artificial sobrant del canvi de superfície del camp municipal d’esports, i per a l’ús del pati de l’escola més enllà de l’horari escolar per tal de donar resposta a la necessitat de més espais públics per al joc, el lleure i l’esport al centre de la vila.

El plenari també aprovava l’acord d’adhesió a la primera pròrroga del contracte 2019.03-D1 de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica amb destinació a les Entitats Locals de Catalunya (EXP. 2019.03) per a una durada de 12 mesos a partir de l’1 de juliol de 2022.

Mocions dels grups municipals

No hi va haver dictàmens de les àrees de Sostenibilitat i Empresa, Serveis a les Persones ni Projecció Econòmica, així que després del control i fiscalització de l’equip de govern es va passar a les mocions dels grups. S’aprovava la moció presentada per tots els grups municipals per a la programació d’actuacions al tram nord de la línia R3 de Rodalies. Es dona suport a les 5 actuacions definides per l’Oficina Tècnica de l’R3 i també s’aprova fer-ne el seguiment i vetllar pel seu avenç. Així doncs, s’insta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a la Generalitat de Catalunya, a Adif i a RENFE, d’acord amb les seves competències i funcions, a programar les 5 accions amb la màxima agilitat i de forma coordinada amb les actuacions del Pla de Rodalies.

S’aprovava també la moció presentada per tots els grups -amb el vot en contra de la regidora no adscrita Sílvia Orriols-, que rebutja l’eliminació dels Jutjats de Pau i defensa la seva permanència als municipis per la important tasca activa de mediació que exerceixen. També quedava aprovada la moció presentada pels grups municipals Junts per Ripoll, Esquerra Republicana i Alternativa per Ripoll-CUP-Amunt per l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació. En aquest punt s’abstenien el PSC i Sílvia Orriols.

Després dels precs i les preguntes, a les 20.46 h es donava per finalitzada la sessió ordinària del ple del mes de juny, la qual es pot recuperar sencera aquí: https://youtu.be/M8l1sl5honI