Aquest any es duu a terme la desena edició de la campanya Ripoll Flor i Color, una iniciativa de les regidories de Convivència i Participació i de Comerç de l’Ajuntament de Ripoll, juntament amb Ripoll Comerç i el comerç local. L’acció  respon a dos objectius: per una banda, omplir el municipi de flors durant aquesta estació de l’any i per l’altra, fomentar la participació de la ciutadania a fi que Ripoll llueixi uns balcons, finestres i jardins ben florits.

Així, des del 2 de maig fins al 4 de juny de 2023, es podran bescanviar els vals de descompte d’1 € per poder comprar flors a les  3 floristeries de la vila – Espiga Verda, Ocells i Plantes Alarcón i Rams N’Roses – fins a esgotar les existències de la promoció (1.200 en total). Els vals es podran aconseguir a tots els comerços de la vila, que els lliuraran als seus clients en les compres que facin.

Tal com s’ha fet els darrers anys, se sortejaran dos lots de flors per a totes les persones que publiquin a la seva xarxa social Instagram una foto de les flors adquirides i plantades al seu balcó, jardí o finestra, etiquetant a la floristeria on les han adquirit i posant el hashtag #Ripollfloricolor23. Qui no tingui Instagram pot enviar la fotografia a comunicacio@ajripoll.cat. En el mateix fulletó promocional explica el funcionament del sorteig.

Seguint amb la tradició, els infants dels centres educatius de la vila, també faran la plantada de flors en diferents espais públics. Com s’ha anat fent en les últimes edicions, cada escola plantarà a un espai proper al seu centre.

Cal recordar que Ripoll participa en el projecte català Viles Florides, que premia als municipis catalans que presenten un aspecte més cuidat pel que fa a ornamentació, paisatgisme i sostenibilitat mediambiental,  entre d’altres. Ripoll actualment està distingida amb 3 flors d’honor sent el màxim 4.