Per tercer any consecutiu Ripoll celebra la setmana de les Ciutats Educadores, promoguda per  l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Ripoll en forma part des de l’any 2016. L’AICE va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora per crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís del govern local i la societat civil amb l’educació. Ripoll, en la seva aposta per la Ciutat Educadora, cada any ha preparat un ventall d’activitats, per fer-ne reso, però aquest any a causa de la pandèmia de la covid19 l’acció recau en una campanya comunicativa, que s’acompanyarà d’accions concretes en diferents espais municipals i centres educatius quan la situació ho permeti.

La campanya gira entorn del lema “Les nostres accions eduquen” amb l’objectiu de remoure consciències amb el benentès que les accions personals de cada persona tenen una repercussió amb la col·lectivitats i per tant amb la ciutat. El lema s’acompanya de la frase “Tu n’ets part, Actua!” incidint directament amb el ciutadà que ho llegeix amb la finalitat de  conscienciar del valor que tenen les nostres accions en el que repercuteix a la nostra vila.

Per seguir treballant i preparant accions de millora,  la comissió de ciutats educadores del municipi, formada per persones tècniques de l’Ajuntament de la regidoria de convivència i participació i regidoria d’esports i dels Casals Cívics de la vila, us convida a presentar propostes relacionades amb aquesta temàtica al correu: ripollciutateducadora@gmail.com.

La comissió vol emplaçar a les entitats, serveis i persones que cada any se sumaven a la celebració de la setmana a fer-ho l’any vinent, amb l’esperança que  la situació estigui normalitzada.

Enllaç cartell