Tal com vam anunciar, avui la biblioteca Lambert Mata obre les seves portes, després del tancament forçós de l’equipament  a causa de la pandèmia de la Covid19. Però tot el personal del servei ha continuat al peu del canó, des de les seves llars, per estar al costat de les persones usuàries de la biblioteca. A banda d’atendre consultes telefòniques  i  a través del correu electrònic  de la biblioteca, reunions telemàtiques, gestionar la web i les xarxes socials pròpies, consultar webs, blocs i catàlegs d’editorials per fer llistats de llibres per adquirir, llegir novetats i  fer  ressenyes de recomanacions de llibres, i aquests últims dies preparar el retorn físic a l’equipament,  han tingut iniciatives que volem destacar.

Han ajudat a donar  d’alta a usuaris per poder accedir a l’Ebiblio i resoldre dubtes sobre la plataforma. A la vegada han fet  difusió del servei de préstec de llibres electrònics de les biblioteques, Ebiblio i de tots els serveis en línia que s’ha continuat oferint des de les biblioteques públiques de Catalunya.

Han creat l’apartat de “Cultura confinada” a la web de la biblioteca, en el qual s’hi ha compartit  guies de lectura i vídeos recomanacions. Amb la mateixa línia, s’han creat unes seccions temàtiques periòdiques per compartir a la web i a les xarxes socials, una  per cada dia de la setmana:

  • Dilluns: “Curiositats ripolleses” (vídeo d’un minut, parlant d’un fet curiós de la història de Ripoll)
  • Dimarts: “Món actual” (recomanacions de llibres que parlen de temes d’actualitat), i “La biblioteca recomana” (recomanacions d’obres literàries o autors).
  • Dimecres: “Històries en vinyetes”, recomanacions de còmics que parlen de temes concrets.
  • Dijous: “Joietes il·lustrades”, donar a conèixer autors d’àlbums il·lustrats, i petites joies del  llibre-art.
  • Divendres: “Un passeig per la poesia”, donar a conèixer poemes, autors, llibres de poesia, etc.

S’han involucrat en ajudar al món editorial català, fent una selecció  i posterior  compra en línia per un valor de 6.000 euros,  provinents del SAB (Servei d’Adquisició Bibliotecària) de la Generalitat de Catalunya, uns llibres que aniran arribant els pròxims mesos i enriquiran el fons de la biblioteca.

Han vetllat per seguir amb els clubs de lectura, virtuals en època de confinament,  i a través de la plataforma Tellfy. Al mateix temps han fet la difusió i el seguiment del concurs “llegir té premi”, per a nois i noies de 8 a 16 anys, en el qual hi concursen una colla de joves usuaris de la biblioteca.

Per tenir a totes les persones usuàries ben assabentades han editat un nou  butlletí de la biblioteca “Amb els 5 sentits” especial  confinament, amb informació sobre la biblioteca a les xarxes i enllaços a recursos web, conta-contes, etc.

I acabem  destacant la participació del personal del servei en l’elaboració  d’una guia de lectura per a un estiu confinat,  adreçada a  infants i joves, creada conjuntament per les   biblioteques de la província de Girona.

Per més informació podeu contactar amb biblioteca@ajripoll.cat