La novena edició del Milestone Project, el principal Festival d’Art Urbà Contemporani del país, se celebrarà a Ripoll entre el 16 i el 29 de setembre. Dos anys després, el festival torna, i després de vuit edicions a la ciutat de Girona ho fa amb la nova ubicació de la vila ripollesa. Es comptarà amb dos artistes internacionals que realitzaran dues creacions d’art urbà de gran format que perduraran en el temps.

  • L’artista Millo (Itàlia) pintarà un mural del 16 al 22 de setembre en una façana situada a la carretera de Barcelona, nº 5.
  • Axel Void (Miami) realitzarà la seva obra de gran format del 23 al 29 de setembre en dues façanes al carrer Fuensanta, nº 7 i 8.

Del festival en destaca sobretot el seu component internacional i la seva petjada artística allà on va. Els veïns/es i visitants podran copsar el work in progress dels artistes durant els dies que estiguin realitzant les obres. La intenció de l’Ajuntament i dels responsables del Milestone és que aquest tingui continuïtat en els propers anys a Ripoll.

A la vila ja tenim diverses mostres d’art urbà, però aquesta vegada volem anar una mica més enllà, amb artistes professionals de tot el món. Hem escollit dues façanes vistoses i amb personalitat per a aquesta edició. La voluntat és que el Milestone Project tingui continuïtat a la vila, que puguem anar acollint-lo i fer créixer la cultura al nostre municipi”, destaca el regidor i cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa de l’Ajuntament de Ripoll, Joaquim Colomer.

Tenir l’oportunitat que el Festival arribi a noves localitats és tot un repte per nosaltres. Estem molt il·lusionats de desembarcar a Ripoll, vila amb un gran pes artístic del país. Ara, a part de ser un punt de referència del romànic català, treballarem perquè també sigui un punt d’interès d’art urbà”, expliquen Xevi Masó i Nacho Moltó, directors del Festival.