Nan Oliveras i Berta Cabanas van ser els vencedors de la cursa de 21 km, en un cap de setmana de molt moviment i ambient a la vila.

Cap de setmana d’atletisme a Ripoll amb la disputa de les curses de la Mitja Marató, un esdeveniment que arribava a la seva 43a edició i ho feia amb més de 600 participants, tot un èxit. Amb un matí fred però amb un cel radiant, les places del Monestir i de l’Ajuntament es van omplir de gom a gom just abans de les 10 h del matí, quan van començar a iniciar-se les proves. Primerament ho feien la Mitja Marató de  21km  i la Cursa Comte Guifré, de 10 km. Un quart d’hora més tard, l’alcalde Jordi Munell donava el tret de sortida de la Cursa Bressol de Catalunya, de 5 km.

El recorregut més llarg arribava fins a Sant Joan de les Abadesses i tornava a Ripoll, mentre que el de 10 km girava a l’alçada de Rama i el de 5 km era més urbà, passant pel polígon d’Els Pintors. De mica en mica, els i les participants  anaven arribant a l’arc de fi de cursa, just davant del Monestir. Allà hi trobaven una càlida benvinguda per part del públic i de l’speaker Joan Costa, a més d’un ampli avituallament amb productes locals. Nan Oliveras va ser el vencedor de la Mitja per segon any consecutiu, essent aquest el tercer cop que la guanya. Berta Cabanas va ser la més ràpida de la categoria femenina en completar els 21 km.

Els podis

Mitja Marató (21 km)

Femení:

Berta Cabanas (01:19:35)

Barbara Ramon

Judit Pujol

Masculí:

Nan Oliveras (01:05:40)

Albert Cristòfol

Albert Ruz

Cursa Comte Guifré (10 km)

Femení:

Sílvia Segura (39:11)

Vanessa Verdaguer

Toma Valeikaite

Masculí:

Marc Guàrdia (32:21)

Aleix Fàbregas

Alvaro Rance

Cursa Bressol de Catalunya (5 km)

Femení:

Paula Bautista (21:06)

Susanna Cabratosa

Núria Selva

Masculí:

Ot Gómez (16:43)

Omar Palma

Roc Codina

Classificacions completes: https://dsport.cat/ca/classificacions2.php?id_cursa=653

A la cerimònia d’entrega de trofeus hi va ser present l’alcalde Jordi Munell, els regidors de l’Ajuntament de Ripoll Josep Isern i Joaquim Colomer, així com l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramon Roqué i la regidora d’Esports de la vila veïna, Anna Roura.

Es va fer un reconeixement especial a Casimiro Murillo, que amb 92 anys va finalitzar un cop més el recorregut de 5 km i que ha participat en totes les edicions de la cursa. Tot un exemple de vitalitat i esforç, creuava la meta acompanyat per la seva família i enmig d’una sonora ovació. L’entrega de premis va finalitzar amb un fort aplaudiment en record d’Antònia Burniol, que ens va deixar recentment i que juntament amb el seu marit Ricard Traver fundà el club Esport i Salut, una entitat que va prendre rellevància en l’impuls de la Mitja Marató.

Nan Oliveras amb Casimiro Murillo

Les Curses Infantils, el dissabte

El dissabte ja es va començar a respirar l’ambient d’atletisme a la vila amb la disputa de les curses infantils per a nens i nenes de 4 a 14 anys, celebrades en el marc dels Jocs Esportius Escolars que organitza el Consell Esportiu del Ripollès. Hi van prendre part un munt de nens i nenes, amb circuits adaptats a les seves edats per la zona verda de la Devesa del Pla.

Galeria de fotos: https://photos.app.goo.gl/isktPH8cuHRXjyQN6

L’entrega de premis de les curses infantils del dissabte