Una de les fonts de finançament que rep Ripoll són els recursos provinents de la Unió Europea, mitjançant diversos programes que acaben fent realitat obres o actuacions de les quals se’n pot beneficiar la ciutadania. Des de l’Ajuntament i des de la comarca en general es treballa perquè pugui arribar aquest tipus d’inversió, complementant-la amb recursos propis, per tal de continuar avançant en diferents àmbits. Entre els anys 2014 i 2022 s’han mobilitzat més de 5 milions d’euros en matèria de recursos europeus cap a Ripoll.

Un exemple són els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), que han permès impulsar obres com ara la Via Verda entre Ripoll i Campdevànol, el mirador de l’aiguabarreig, el nou Scriptorium que aviat serà una realitat o la millora en eficiència energètica de les escoles. També destaquen els Fons Next Generation, que han aportat diners per a la rehabilitació d’edificis al barri vell i per a la rehabilitació de La Torre. En aquest punt, resta pendent de resolució el fons que aniria destinat a rehabilitar l’edifici del Pla, sempre posant l’eficiència energètica de les obres al centre de la proposta.

D’altres aportacions han estat les d’Europa Creativa, per seguir impulsant el projecte Despertant Instruments Adormits de la Portalada del Monestir; o bé els fons POCTEFA PyrFer que han anat destinats a la millora museística de la Farga Palau. Al quadre següent podeu observar amb detall els programes i inversions dutes a terme fins al moment i les pendents de resolució:

­

Descarrega el quadre (PDF)