El dissabte 12 de desembre a les 18.00 hores el  Teatre Comtal de Ripoll acollirà l’últim treball editorial de l’escriptor Marius Serra i la il·lustradora Roser calafell  “Més vella que l’anar a peu” de la sèrie ‘Les aventures de la Napeu’, amb una proposta d’Enigmàrius i il·lustració en viu.

Ideada a partir d’una anècdota familiar, Les aventures de la Napeu (Estrella Polar) és una nova sèrie infantil, escrita per Màrius Serra i il·lustrada per Roser Calafell, que compta, de moment, amb dos àlbums: Més vella que l’anar a peu i Tot OK. Del magí d’en Màrius Serra al pinzell de la Roser Calafell, el procés de construcció gràfica del personatge va ser relativament ràpid: “quan en Màrius em va passar la primera història de la Napeu perquè me la llegís, de seguida em vaig imaginar una velleta centenària, plena d’arrugues però de cara afable. Una dona viatjada, viscuda. La boina li acabava de donar un toc afrancesat, un xic bohemi i estrafolari”. Un cop plasmats els primers volums de la sèrie, ara només cal esperar, com diu el mateix Màrius Serra, “que la Napeu, que coneix l’origen de totes les frases fetes, duri més que la bota de Sant Ferriol. El llenguatge és infinit.”

Durant l’activitat, pensada per a curiosos i curioses de 8 a 98 anys, els seus creadors explicaran dues històries d’aquesta dona més vella que Matusalem que sap què volen dir totes les frases fetes i expressions de la llengua. La Roser Calafell farà dues il·lustracions en viu que els assistents podran guanyar participant en la resolució dels dos Enigmàrius que plantejarà Màrius Serra: un de nivell bàsic pensat per a infants de fins a 14 anys i un altre avançat per als més grans.

Més vella que l’anar a peu és una activitat dissenyada per Màrius Serra i Roser Calafell que La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya (www.viladelllibre.cat) apropa a pobles i ciutats de tot el territori català.

Per assistir-hi, es poden adquirir les entrades a www.ripoll.cat/cultura (5 euros. Gratuït per a infants fins 12 anys) i a més estaran disponibles a la taquilla del teatre una hora abans de l’espectacle.

CARTELL