Demà, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. Enguany, des del nou Consell de Dones de Ripoll s’ha elaborat i es presenta el següent manifest, que es difon des de l’Ajuntament per reflexionar i donar visibilitat a aquesta problemàtica:

‘La violència de gènere és una de les més degradants violacions dels drets humans, que no respecta fronteres, cultures, nivells econòmics ni edat.

És una violència que impedeix que avancem cap a la igualtat, que impedeix ser iguals a la societat.

Volem un cop més mostrar el nostre rebuig contra la violència de gènere i fomentar models alternatius de convivència basats en el respecte i la igualtat.

Tots i totes hem de plantar cara a la violència masclista, perquè el maltractament no és una cosa privada, és un problema social que ens afecta a tots i s’ha de combatre amb tolerància zero.

Deixem d’invisibilitzar aquesta xacra que cada cop està més present a les nostres vides.

Són milers els éssers humans que encara avui pateixen violència, ja sigui física, verbal, psicològica, econòmica, sexual o de control.

Considerem, per tant, que com a persones, siguem dones o homes, som iguals en drets i tenim capacitat de decidir.

Tanquem les portes al maltractament, donem la cara. Enviem un missatge de sororitat.

“No esteu soles, hi ha sortida”

Construïm entre tots un futur millor.’

També, com cada any, l’Ajuntament de Ripoll se suma al manifest conjunt de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, que aquest 2021 se centra en el reconeixement i les modificacions de la Llei 17/2020, de modificació de la 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista: