L’Univers Jove, el saló de l’ensenyament que se celebra al Ripollès, es farà en format no presencial aquest 2021. Tindrà 4 dies de durada, del 23 al 26 de febrer. Per tant, Ripoll no podrà ser la seu física de la iniciativa en aquesta ocasió, degut a les mesures que s’han de seguir per prevenir contagis de coronavirus.

Malgrat tot, però, els alumnes de la vila i de tota la comarca podran seguir consultant les opcions que tenen per al futur com a sortides laborals, formatives o universitàries. L’edició d’enguany se centrarà al web UniversJove.cat, que acollirà una gran programació de conferències en línia, a més de diferents recursos per a l’orientació i acompanyament dels joves.

La programació de les xerrades ja es pot consultar al web i anirà de les 8 a les 10 h del matí i de les 12.30 fins a les 14.30 h. S’emetran a través de Youtube  i d’aquesta manera es podran consultar en diferit i els estudiants tindran l’oportunitat d’interactuar a través del xat. En franges de mitja hora o una hora, s’explicaran les ofertes educatives, per intentar reproduir al màxim com era aquest saló, que va néixer ja fa 7 anys.

El 2020, a Ripoll hi van arribar a haver una seixantena d’estands de 7 comarques diferents i amb les grans universitats de Catalunya i Andorra. Més d’un miler de persones del Ripollès, la Cerdanya i Osona van passar pel pavelló municipal de la vila per visitar l’Univers Jove.

Les xerrades d’aquest any versaran sobre cicles d’administració i gestió, passant per l’hostaleria i els estudis esportius, fins a graus universitaris.

També hi haurà un espai d’intercanvi d’experiències, amb vídeos de joves que expliquen com han viscut el seu pas per diferents etapes formatives. I a més, s’ha preparat un escape room virtual per descobrir mitjançant la resolució d’enigmes tota l’oferta d’ensenyament del Ripollès. L’univers, doncs, es reinventa i passa a ser una setmana d’orientació.

UNIVERS JOVE