La Fundació Guifré de Ripoll adaptarà la terrassa ubicada a la planta 0 com a jardí terapèutic, a través de l’adquisició  de nou mobiliari i de la distribució de l’espai,  per tal que serveixi d’instrument terapèutic  i socialitzador, fomentant l’autonomia personal de les persones grans i amb grau de deteriorament cognitiu. L’actuació tindrà un cost 8.000euros, dels quals  62.5%  es finançaran gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Ahir  dilluns 14 de setembre, el Sr. Ivan Tibau, Director de Banca Institucions de CaixaBank a Girona; l’alcalde Jordi Munell president del patronat que regeix la fundació; i Montserrat Gratacós, directora de la Fundació Guifré, han signat el conveni a la mateixa residència.

El  projecte es basa en crear un jardí amb sis  àrees diferenciades i amb objectius definits per cada una: l’aromàtica, la cromàtica, d’horticultura, de descans, de passeig i d’estimulació auditiva.  Aquestes àrees permetran treballar diferents aspectes com la reminiscència, que permet recordar certs aspectes del passat a través d’objectes de la vida quotidiana, d’olors, de gustos…, l’estimulació sensorial per treballar la relaxació i la sensació de benestar, estar actiu i passejar o tenir cura d’un hort adaptat a les seves possibilitats i amb eines adequades a la seva força muscular.

Amb el jardí terapèutic es busca generar un  espai confortable que fomenti l’estimulació i la motivació en els avis i àvies residents. Un lloc que permetrà maximitzar l’ús actual de la terrassa i dotar de més autonomia i llibertat als residents i als usuaris del centre de dia.

Descàrrega imatges https://photos.app.goo.gl/ncoG47GbSvh9piAM8