Llaneta és el nom de la mascota peluda de Ripoll

L’ajuntament de Ripoll com a institució ofereix un petit obsequi en atenció a les visites oficials que rep.
Donat que la ovella ripollesa és gairebé un emblema de la vila, les àvies del Club Casal dels Avis de Ripoll van idear una mascota en forma de xai pelut que elles mateixes teixexen.
Tot seguit els nens i nenes del Consistori Infantil van pensar que seria bona idea donar nom a aquesta peluda mascota, i per aquest motiu van promoure una votació per triar el nom durant el Ripijoc.
Els nenes i nenes de les cinc escoles de Ripoll van proposar un total de 10 noms i posteriorment el consistori infantil en van escollir tres: Xica, Taca i Llaneta. Durant els dies 27 i 28 de gener en el transcurs del Ripijoc es va portar a terme la votació popular en la qual, a més d’escollir el nom definitiu de l’ovella també es pretenia donar a conèixer els membres del consistori i tanmateix fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions.
Més de 300 persones entre infants, pares, mares, avis, àvies, etc., van participar en l’elecció del nom. Va resultar escollit el nom de Llaneta amb un total de 177, seguit de Xica amb 75 vots i en tercer lloc Taca amb 55 vots.