Des del proper dilluns 1 de març, la Biblioteca Lambert Mata comptarà amb una nova exposició. En aquest cas, hi arriba TABÚ, una mostra formada per un conjunt d’il·lustracions que vol informar, prevenir, conscienciar i reflexionar sobre l’abús sexual infantil, existent a les nostres llars i el nostre entorn proper. L’exposició. Impulsada per l’Associació Reach, té l’objectiu d’arribar a famílies, professionals de la salut i de l’educació, així com apoderar als menors i, sobretot, donar visibilitat a aquesta pandèmia silenciosa. El projecte pretén apropar al visitant a aquesta realitat i conscienciar-lo sobre els senyals d’alerta i detecció.

L’exposició és possible gràcies a la col·laboració altruista d’Emma Morales Ruiz (1981), nascuda a Madrid, tot i que actualment resideix a Irlanda. Ella és una artista multidisciplinària que combina el seu treball de veterinària amb la seva passió per la pintura, el disseny i la sensibilitat per transmetre formes i perspectives del dia a dia. La seva mirada capta amb una gran delicadesa la realitat social a través de línies elegants i colors vius. L’Emma és dona, filla i mare. Va decidir col·laborar en aquest projecte des del primer minut.

L’exposició serà visitable en horari d’obertura de la Biblioteca fins al 31 de març.

Malauradament, 1 de cada 5 nens i nenes de Catalunya i la resta de l’estat han patit o estan patint una situació de violència sexual abans d’arribar a la majoria d’edat, segons apunten des de Reach. Actualment, aquesta associació està formada per sis membres i compta amb la col·laboració i suport puntual de professionals i voluntaris per poder tenir més incidència en menors, professionals i famílies. L’Associació neix com a resposta del procés terapèutic, reparador i de recuperació d’un dels seus membres fundadors i familiars.

Cartell de l’exposició