L’exposició itinerant “La Portalada del Monestir de Ripoll” ja es troba instal·lada al Museu Municipal de Llívia (Cerdanya), on es podrà visitar durant tot el mes d’agost. D’aquesta manera, es reactiva la seva posada en ruta, que havia quedat aturada durant tot el 2020 i aquesta primera meitat del 2021 a causa de la pandèmia del coronavirus. Així doncs, la mostra seguirà promocionant arreu aquest element clau del romànic de la vila, així com la seva candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Es tracta d’una exposició de petit format que consta de cinc plafons de dues cares amb imatges i elements gràfics i textos en català, anglès i francès. En la informació es destaquen els elements més singulars i la història de la Portalada, porta d’entrada de la cultura clàssica i musulmana a Europa i obra mestra del Romànic.

La mostra es va estrenar el març del 2015 i s’ha pogut visitar a més d’una quinzena de localitats del territori català, tres municipis de la Catalunya Nord i en una ocasió a Madrid. A més, ha visitat emplaçaments com el Circuit de Barcelona – Catalunya de Montmeló. Ara es pot trobar a Llívia, en un museu que repassa els més de 2.000 anys d’història d’aquest enclavament i on es pot visitar una de les farmàcies més antigues d’Europa.