Des d’avui mateix ja es pot visitar l’exposició “La Portalada del Monestir de Ripoll”, a la zona de socis del circuit de Barcelona – Catalunya, situat a Montmeló. La mostra, que es podrà visitar fins al 29 de juliol, coincideix amb una de les competicions més importants que acull el circuit, el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP que se celebrarà del 14 al 16 de juny, i que és la setena prova del campionat del món de MotoGP. Un esdeveniment seguit per cents de persones que tindran l’oportunitat de conèixer una obra mestra del romànic.

L’objectiu que persegueix aquesta exposició de petit format, que consta de cinc plafons de dues cares amb imatges i elements gràfics i textos en català, anglès i francès, és donar a conèixer la Portalada romànica de Ripoll arreu i així ampliar el suport a la candidatura. En la informació es destaquen els elements més singulars i la història de la portalada, porta d’entrada de la cultura clàssica i musulmana a Europa.

L’exposició que es va estrenar per primera vegada el març del 2015, s’ha pogut visitar fins al moment a 16 localitats del territori Català, 3 municipis de la Catalunya Nord i en una ocasió a Madrid. L’últim destí ha estat Agramunt, on coincidint amb la Fira del Torró, i situada en un espai privilegiat, va ser vista per molts visitants. De fet, la mostra s’ha exposat en espais molt diversos, des d’un mercat municipal, espais culturals o estacions de tren, entre d’altres.

El pròxim destí s’està acabant de concretar però conegut l’interès de moltes localitats per gaudir de la “portalada” a casa seva, aviat s’anunciarà la següent parada d’una exposició que mostra el nostre patrimoni arreu dels municipis on s’exposa.

Descàrrega d’imatges https://photos.app.goo.gl/MDy1dBb9un1FQnyt8