Avui a les 20 h. l’alcalde de Ripoll, el Sr. Jordi Munell inaugurarà l’exposició itinerant “La Portalada del Monestir de Ripoll”, a la casa de Cultura de Llança, que es podrà visitar fins el 16 de setembre.

Aquesta mostra de petit format consta de cinc plafons de dues cares amb imatges i elements gràfics i textos en català, anglès i francès que permeten mostrar la Portalada romànica de Ripoll arreu del territori i així ampliar també el suport a la candidatura UNESCO. En la informació es destaquen els elements més singulars i la història de la portalada, porta d’entrada de la cultura clàssica i musulmana a Europa i una obra mestra del romànic.

L’exposició, que es va estrenar per primera vegada el març del 2015, s’ha pogut visitar fins el moment a 15 localitats del territori Català, 4 municipis de la Catalunya Nord i en una ocasió a Madrid. Com a particularitat cal destacar que s’ha exposat en espais diversos, des d’un mercat municipal, espais culturals o estacions de tren, entre d’altres.

El pròxim destí serà Agramunt, localitat de la comarca de l’Urgell i molt coneguda per la producció de torrons. De fet l’exposició s’exposarà coincidint amb la fira del torró, i es podrà veure del 6 al 21 d’octubre.