Aquest matí s’ha celebrat per 6è any consecutiu l’esmorzar del Servei Bon Dia al Club Casal dels Avis de Ripoll. Una ocasió perquè els usuaris i voluntaris del servei, puguin conversar cara a cara en lloc de per telèfon, que és com ho fan cada setmana.

L’acte ha comptat amb la presència de la Regidora de Convivència i Seguretat Ciutadana, Participació i Educació, la Sra. M Dolors Vilalta, i el Regidor de Salut, Benestar Social, Gent Gran i Joventut que han donat la benvinguda i han agraït la tasca les persones voluntàries per la gran tasca que fan. Com ja és habitual, la Sra. Carme Rovira, una de les voluntàries pionera del projecte, ha llegit un escrit emotiu i descriptiu del projecte. Abans d’acabar, el regidor i regidora han obsequiat a totes les persones participants, unes 40, amb un paraigua plegable amb el logotip del servei. Els 26 usuaris del Servei que per diferents motius han assistit a l’esmorzar també rebran el seu obsequi, que se’ls hi farà arribar per mitjà de la persona voluntària que els truca.

Enguany com a novetat, i sempre amb l’objectiu de la millora del benestar de les persones grans, també han assistit a l’esmorzar 7 avis i àvies de la fundació Guifré, 2 d’ells usuaris del servei Bon Dia. Cal tenir en compte que els usuaris d’aquest servei són persones grans que viuen soles, i en algunes ocasions, la residència és el seu destí quan ja no poden viure en el seu domicili habitual.

L’esmorzar anual es suma als esmorzars amb companyia en els quals la persona gran i el voluntari es troben presencialment un o dos cops al mes (només aquells que volen) per compartir una estona plegats.

 Per fer ús del Servei Bon Dia, que és totalment gratuït, només cal trucar a l’Ajuntament i deixar el nom de la persona gran i un telèfon de contacte. Seguidament la persona tècnica ja es posarà amb contacte amb l’avi o àvia, l’hi farà unes preguntes generals per conèixer una mica la seva situació actual i un telèfon de contacte d’ algú proper, i l’hi designarà una persona voluntària, que sempre serà la mateixa. El voluntari/a l’hi farà una o dues trucades a la setmana per saber com està i per parlar una estona.

Galeria d’imatges https://photos.app.goo.gl/xyoEdgxdKZY2CxTs5