Demà dijous 5 de desembre a les 18 h es realitzarà la tradicional encesa de llums de Nadal a la plaça de l’Ajuntament. Un any més serà el Consistori Infantil, acompanyat per l’Alcalde Jordi Munell, qui aixecarà la palanca que encendrà tota la il·luminació que lluirà fins al 6 de gener. Seguidament iniciarà una cercavila encapçalada per la xaranga Jaleo Band i els Tions, que recorrerà els carrers del Barri Vell finalitzant a la plaça Anselm Clavé. En aquest lloc s’inaugurarà el nou local de la Unió de Botiguers de Ripoll i l’arbre dels Desitjos, una nova iniciativa de la mateixa UBR. Sota el lema “Fes navegar els teus desitjos”, per cada compra feta a un comerç adherit a la UBR s’entregarà una targeta en la qual s’haurà d’escriure un desig i penjar-la a l’arbre. Totes les targetes participants entraran en el sorteig d’un creuer. Com és habitual s’oferirà xocolata desfeta i coca per a totes les persones assistents.

En el tema lumínic la principal novetat d’aquest any és la renovació de la il·luminació nadalenca de la plaça de l’Ajuntament i del Monestir. Enguany, s’ha continuat prioritzant l’estalvi i per això tots els llums són de tipus led i l’apagada està programada a les 10 de la nit, excepte del 24 al 6 que serà a la 1 de la matinada.

El divendres 6 i el dissabte 7 de 10 del matí a 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la Fira de Nadal. A més de les parades en què es podrà trobar ornamentació nadalenca, entre d’altres, també hi haurà tallers dirigits aptes per a petits i grans, activitats per la mainada, espais musicals i fins i tot una ruleta per recaptar diners per la Marató de Tv3.

Paral·lelament el dissabte de les 9.30 h a les 13 h a la plaça Abat Oliba hi haurà la 3a trobada d’exposició de vehicles Clàssics i Antics. També a les 12 del migdia al Museu Etnogràfic s’inaugurarà el pessebre monumental de Toni Colomé, que es podrà visitar fins al 6 de gener. El mateix dissabte a les 18.30 h al teatre Cinema Comtal es celebrarà una nova edició del Randefolc amb l’actuació dels grups Flowk i The Taffaners.

Tampoc faltaran les iniciatives d’entitats Ripolleses que ens oferiran accions com un ioga Solidari el divendres 6 a les 11.30 h davant el Monestir de Santa Maria de Ripoll, o la inauguració del Firar-t, una fira d’art de format petit a preu petit i d’artistes de km0.

El Museu Etnogràfic també iniciarà aquest cap de setmana la 5a edició de Nadal al Museu, oferint una activitat familiar consistent en un joc de pistes encadenades, una activitat conjunta que s’ha preparat amb 26 museus de les comarques Gironines.

Pel que fa a la programació del Cinema Comtal divendres i diumenge a les 5.15 h es projectarà de nou Frozen II. El divendres i diumenge a les 19.30 h, el dissabte a les 10 h i el dilluns a les 9.30 es projectarà Puñales por la Espalda.

Es pot consultar tota la programació a https://ripoll.cat/activitats/