En aquesta nova entrega de L’Alcalde Opina, Jordi Munell ens parla des de la Devesa del Pla, una zona que ha estat en constant canvi recentment hi ha incorporat molts nous elements, així com molta vida per part dels vilatans i vilatanes que l’omplen constantment. També comenta els treballs pendents que hi ha al pont de Ripoll.

“Hem pogut veure com aquest parc, en els últims dos anys, ha duplicat les seves dimensions després de la urbanització del sector de la preparació tèxtil. Després del procés de participació ciutadana que es va engegar, hem pogut veure com de mica en mica s’hi ha anat incorporant aquelles inquietuds que ens va manifestar la ciutadania. Des dels espais i taules de pícnic, fins als de joc infantil, el parc de work out o la tirolina que demandava el Consistori Infantil”, destaca l’alcalde.

“També veiem que hi ha tota una part on es van plantar arbres, que ara compleixen un any, i tots han anat arrelant. Amb poc temps creixeran i augmentarem l’espai d’ombra i de passeig. El parc incorpora també un espai per poder jugar a tennis taula i una milla urbana”, detalla Munell. Vol posar en valor el camp de petanca municipal, “on hi té la seva seu el club de petanca, però on també hi poden venir esportistes amateurs o col·lectius de persones grans o escolars, posant-se d’acord prèviament amb el club. Crec que és un camp de referència a les comarques gironines per les seves dimensions i l’espai on es troba”.

Des d’un racó del parc urbà de la Devesa, es pot observar el junyent dels rius Freser i Ter. Jordi Munell explica que “gràcies a un projecte subvencionat pel pla europeu FEDER, juntament amb el Consell Comarcal del Ripollès, s’hi preveu un mirador des del qual es pugui observar l’aiguabarreig, una singularitat natural que és un element de potencial turístic i de qualitat de vida, com ho és aquest parc que està a la disposició i al servei dels ciutadans i ciutadanes de Ripoll”.

Posteriorment ens desplacem uns metres fins al pont de Ripoll (conegut també com a pont d’en Calatrava). “Recordem que és una obra de finals dels anys 80 i principis dels 90 i, amb els anys, degut a que està exposat a grans oscil·lacions tèrmiques, s’ha anat deteriorant la seva imatge. En aquests moments, l’Ajuntament ha adjudicat una obra de neteja, sorrejat i pintat de tota l’estructura metàl·lica per tal que torni a tenir una bona imatge”, comenta l’alcalde. “Per fer aquesta reparació de manteniment, s’ha hagut de contactar amb empreses especialitzades en treballs verticals o en alçada. S’hauran de poder penjar complint totes les mesures de seguretat i tenir un sistema que eviti la caiguda de pols o elements del sorrejat cap al riu. És una obra molt especialitzada”, detalla.

Jordi Munell és conscient que “tenim un altre tema pendent des de fa molts anys: l’accessibilitat d’aquest pont, ja que dona accessibilitat entre els barris de l’Estació i el de la carretera de Barcelona i no és apte per a persones amb dificultats de mobilitat o per si s’hi ha de passar un cotxet o el carro de la compra. Hi havia una previsió de fer una connexió accessible fins a la zona del carrer Núria, però l’Agència Catalana de l’Aigua no ens permet posar els elements de suport estructural en aquest espai, ja que és inundable. Haurem d’estudiar quina és la millor opció per poder garantir la mobilitat de tothom, el compromís de l’Ajuntament hi és”.

L’alcalde Opina 3 – La Devesa del Pla:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept