El 28 de juny es commemora el Dia Per l’Alliberament LGBTI+ (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans* i Intersexuals) i l’Ajuntament de Ripoll s’hi suma i hi dona total suport. Des del consistori es vol mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones. Per això, durant tot aquest dilluns, la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí onejarà al balcó de l’Ajuntament.

Per seguir conscienciant i donant suport al col·lectiu, des de la Taula LGBTIQ+ del Ripollès, formada per persones tècniques, regidors/es i persones interessades de diferents serveis i entitats de la comarca, s’ha elaborat una guia pràctica anomenada ‘Sortim de l’Armari’, que inclou diversos conceptes amb les seves respectives definicions que estan relacionats amb aquest àmbit. La guia es pot consultar a través d’aquest enllaç i es repartirà en format de fulletó pels 19 municipis de la comarca.

L’Ajuntament de Ripoll també se suma al manifest promogut per la Generalitat de Catalunya, ‘L’Orgull Ben Alt’, en el qual es referma el compromís institucional per fer efectius els drets de les persones LGBTI+, no només aquest 28 de juny, sinó tot l’any. El Govern dona suport i fa seves les reivindicacions de les entitats membres del Consell Nacional LGBTI, a més d’assumir la reivindicació d’una llei trans* estatal, llargament demandada per aquest moviment.

Des de l’Ajuntament també es dona suport i es forma part del Pla Comarcal LGBTI del Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal i el Consorci de Benestar Social.